BIOLOGIYA FANLARINI O‘QITISHDA QO‘LLANILADIGAN TA’LIM VOSITALARI VA VIRTUAL TA’LIM TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH. - Qoyilova Mehriniso Djurayevna; Savriyeva Dilfuza Davlat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada biologiya fanini o‘qitishda zamonaviy ta’lim vositalari va virtual texnologiyalarning roli, ularni ta’lim jarayoniga samarali integratsiya qilish yo‘llari tahlil etilgan. An’anaviy vositalar – darslik, plakat, mikroskop va biologik preparatlar bilan bir qatorda elektron darsliklar, interaktiv doskalar, 3D modellar, AR/VR texnologiyalar kabi innovatsion vositalarning afzalliklari yoritilgan. Virtual laboratoriyalarning ta’lim jarayonidagi o‘rni, ularning xavfsiz, tejamkor va takroriy tajriba o‘tkazish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, o‘qitish metodikasini takomillashtirish yo‘llari, xususan interaktiv yondashuvlar, mustaqil ta’lim imkoniyatlari, o‘qituvchilar malakasini oshirish zarurati haqida so‘z yuritilgan.