TALABALARNING KELAJAKDAGI KASBIY ISTIQBOLLARINI SHAKLLANTIRISHDA MAKTAB O‘QITUVCHILARNING RO‘LI - Mominova Gulchiroy Ulug‘bek qizi; Xalimjonov Abduqundiz (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada talabalarning kasbiy yo‘nalishini aniqlashda, ularning shaxsiy rivojlanishida va kelajakdagi kasbiy istiqbolini shakllantirishda maktab o‘qituvchilarining roli tahlil qilinadi. O‘qituvchilar o‘quvchilarni faqat bilim bilan emas, balki kasbiy motivatsiya, maqsad qo‘yish va o‘z imkoniyatlarini anglashga o‘rgatish orqali hayotga tayyorlaydi. Tadqiqotda o‘qituvchilarning pedagogik mahorati, individual yondashuvi hamda psixologik qo‘llab-quvvatlash uslublari talabalarning kasbiy yo‘nalishini belgilashdagi muhim omil sifatida ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada shuningdek, o‘qituvchilarning o‘quvchi shaxsini har tomonlama o‘rganish, ularni o‘z qobiliyatlari asosida yo‘naltirish va ijtimoiy faol hayotga tayyorlashdagi metodlari yoritilgan. Ushbu tadqiqot natijalari ta’lim jarayonida psixologik yondashuvlarning ahamiyatini kuchaytirishga yordam beradi.