O‘ZBEKISTON DАVLAT TABIAT MUZEYI - Urmanova Umida Turg‘unovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O‘rmonlar yer yuzidagi eng muhim ekosistemalardan biri bo‘lib, ular global iqlim o‘zgarishi, biologik xilma-xillikni saqlash, va suv resurslarini boshqarishda muhim rol o‘ynaydi. Biroq, so‘nggi o‘n yilliklarda o‘rmonlarning keng hududlari degradatsiyaga uchrab, ular o‘zining ekologik va iqtisodiy funktsiyalarini yo‘qotmoqda. O‘rmonlarning degradatsiyasi bir qator omillar, jumladan, noqonuniy o‘rmon kesish, tuproq eroziyasi, iqlim o‘zgarishi va o‘rmon ekosistemalaridagi buzilishlar natijasida yuzaga keladi.