MARKETING TADQIQOTLARIDA IQTISODIY TAHLIL USULLARINING SAMARADORLIKKA TA’SIRI - Nabijonov Javohir Sherzodjon o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Kirish Zamonaviy bozor sharoitida marketing qarorlarini samarali qabul qilish aniq iqtisodiy tahlilga tayanishni talab etadi. Raqobatning kuchayishi, iste’molchi xulq- atvorining o‘zgarishi va resurslarning cheklanganligi marketing tadqiqotlarida ilmiy asoslangan yondashuvlardan foydalanishni zarur etmoqda. Iqtisodiy tahlil usullari — regressiya modeli, talab elastikligi, xarajat–foyda tahlili va prognozlash metodlari — marketing strategiyasining natijadorligini baholashga imkon beradi. Ushbu maqolada marketing tadqiqotlarida iqtisodiy tahlil usullarining qo‘llanilishi, ularning samaradorlikka ta’siri va amaliy ahamiyati qisqa va aniq tahlil qilinadi.