HARBIY XIZMATCHILARDA MUOMALA MADANIYATI - Muxtarov Qodirxon G’ozixon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu maqolada harbiy xizmatchilarda muomala madaniyatining rivojlanishi va uning ijtimoiy-psixologik omillari tahlil qilinadi. Harbiy muhitda samarali muloqot, jamoaviylik va stressga chidamlilik kabi omillar muomala madaniyatini shakllantirishda muhim rol o’ynaydi. Tadqiqot natijalari, harbiy xizmatchilar o’rtasida o’zaro hurmat, ishonch va kommunikatsiya ko’nikmalarining rivojlanishi orqali muomala madaniyatini yaxshilash zarurligini ko’rsatadi. Ushbu maqola, harbiy tashkilotlarda muomala madaniyatini rivojlantirish bo’yicha amaliy tavsiyalarni taqdim etadi va harbiy xizmatchilar o’rtasida samarali jamoaviy ishlarni ta’minlashga qaratilgan strategiyalarni ishlab chiqishga yordam beradi.