OIV VA CD4 HUJAYRALARI O‘RTASIDAGI PATOFIZIOLOGIK ALOQALAR HAMDA TERAPEVTIK TIKLANISH MEXANIZMLARI - Abduraimov Ja’farbek Nasriddin o’g’li; Saidova Maftuna Obidjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Odam immun tanqisligi virusining (OIV) inson immun tizimining asosiy bo‘g‘ini bo‘lmish CD4 hujayralari bilan o‘zaro ta’siri o‘rganiladi. Virusning hujayra ichiga kirishi, replikatsiyasi va immun tizimini falaj qilish bosqichlari tahlil qilingan. Shuningdek, antiretrovirus terapiyasining (ART) virus yukini kamaytirish va CD4 hujayralari populyatsiyasini qayta tiklashdagi o‘rni yoritilgan.