MANZARA JANRINING RIVOJLANISH BOSQICHLARI - HAMIDOV ASILBEK XUSAN O’G’LI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA O‘zbek tilida Mazkur maqolada manzara janrining tarixiy shakllanishi va rivojlanish bosqichlari keng qamrovda tahlil qilinadi. Qadimgi davr tasvirlaridan boshlab Uyg‘onish, Barokko, Romantizm, Realizm va Impressionizm davrlarigacha bo‘lgan jarayon ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, manzara janrining estetik, falsafiy va kompozitsion xususiyatlari hamda zamonaviy tasviriy san’atdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi.