NEYRON TO’RLARI VA KLASTERLI TAHLILNI ALGORITMLASH VA MODELLASHTIRISH - Xoliqova Manzura Qoyirovna; Xakimova Indira Kurmangaliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: Ushbu maqolada neyron tarmoqlar va klasterli tahlilning asosiy tushunchalari, ularning algoritmlari va modellashtirish jarayoni yoritiladi. Neyron tarmoqlarning ishlash tamoyillari, K-means klasterlash algoritmi va ularni dasturiy jihatdan amalga oshirish usullari tushuntiriladi. Shuningdek, neyron tarmoqlar va klasterli tahlilning turli sohalarda qo‘llanilishi ham ko‘rib chiqiladi.