ZAMONAVIY DASTURLASH TILLARIDAN RAQAMLI IQTISODIYOTDA FOYDALANISH - Xoliqova Manzura Qoyirovna; Xakimov Farrux Farxod o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy dasturlash tillarining raqamli iqtisodiyotdagi roli va ta’siri yoritilgan. Dasturlash tillari sun’iy intellekt, blokcheyn, katta ma’lumotlar tahlili, Internet of Things (IoT) va boshqa innovatsion texnologiyalarni yaratishda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada dasturlash tillarining raqamli iqtisodiyotdagi imkoniyatlari, innovatsiyalari va kelajakdagi rivojlanish trendlari ko‘rib chiqiladi. Raqamli iqtisodiyotning turli sohalarida dasturlash tillari qanday yangiliklar yaratishini, ularning iqtisodiyotni samarali boshqarishga qanday yordam berishini va kelajakda qanday istiqbollar kutayotganini tahlil qilinadi.