LAPLASNING INTEGRAL TEOREMASINI DASTURLASH TILLARI TOMONIDAN BAJARILISHI - Xodjakulov Malik Xazratovich; Xoliqova Manzura Qoyirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya. Ushbu maqolada Laplasning integral teoremasining matematik asoslari va dasturlash tillari yordamida uning hisoblanishi va amaliy qo‘llanilishi ko’rib chiqilgan. Maqolada Python dasturlash tili orqali Laplas operatori va integralining hisoblanishi ko‘rsatilib, bu teoremaning fizikadagi qo‘llanilishiga misollar keltirilgan. Dasturlash tillari yordamida Laplas teoremasini simulyatsiya qilish va uni amaliy muammolarda qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilinadi.