EXCEL ORQALI REAL HAYOTIY MASALALARNI YECHISH - Ermatov Rustamjon Tulkinjanovich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Microsoft Excel — turli sohalarda, jumladan ta’limda, real hayotiy masalalarni yechish uchun qulay va kuchli vositadir. Ushbu maqolada Excel dasturining o‘quvchilarning analitik, hisob-kitob va masalalarni yechish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, kundalik hayotiy masalalar — byudjet tuzish, statistika tahlili, resurslarni boshqarish, kichik biznes hisob-kitoblari kabi masalalarni Excel orqali yechish misollari keltiriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Excelning o‘quv jarayoniga joriy etilishi matematik va axborot ko‘nikmalarini mustahkamlashga, tanqidiy fikrlashni rivojlantirishga va kelajakdagi kasbiy faoliyatga tayyorgarlik ko‘rishga yordam beradi. Maqola o‘qituvchilarga dars jarayonida Excel asosidagi amaliy mashqlarni samarali tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.