XOʻJALIK YURITUVCHI SUBʼEKTLARNING TURLI XUSUSIY MULKCHILIK SHAKLLARI - Abdushukurov Sardor Mardanaqul oʻgʻli; Bozorov Sohibjon Toʻraboy oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xoʻjalik yurituvchi subʼektlarning turli xususiy mulkchilik shakllari, ularning iqtisodiy mohiyati, tashkiliy-huquqiy asoslari hamda bozor iqtisodiyoti sharoitidagi oʻrni tahlil qilinadi. Xususiy mulkchilik shakllarining rivojlanishi tadbirkorlik faolligini oshirish, raqobat muhitini shakllantirish va iqtisodiy samaradorlikni taʼminlashda muhim omil sifatida qaraladi. Maqolada yakka tartibdagi tadbirkorlik, masʼuliyati cheklangan jamiyat, aksiyadorlik jamiyati va boshqa xususiy tuzilmalarning afzallik va kamchiliklari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, Oʻzbekistonda xususiy sektorni rivojlantirish borasidagi islohotlar va ularning iqtisodiy natijalari tahlil qilinadi.