GEYMIFIKATSIYA VA LOYIHA ASOSIDA O’QITISH TEXNOLOGIYALARI ORQALI DASTURLASHNI SAMARALI O’RGATISH METODIKASI NI TAKOMILLASHTIRISH - Abdulpattoyeva Hayotxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy ta’lim jarayonida dasturlashni o‘qitish va ushbu bilimlarni samarali o‘zlashtirish bugungi kundagi eng dolzarb masalalardan biridir. XXI asrda axborot texnologiyalari hayotimizning barcha sohalariga chuqur kirib borgan bir vaqtda, dasturlash bilimlarini rivojlantirish, yoshlarni raqobatbardosh, innovatsion fikrlashga ega qilib shakllantirish muhim vazifa bo‘lib qolmoqda. Zamonaviy ta’lim metodikalari orasida geymifikatsiya va loyiha asosida o‘qitish texnologiyalari aynan dasturlash bo‘yicha o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalarini samarali shakllantirish, motivatsiyani oshirish va darslarni zerikarli, ruttinga aylanishidan saqlash uchun qulay imkoniyat yaratadi.