JANUBIY KOREYADA KICHIK VA O’RTA KORXONALAR UCHUN EKSPORT STRATEGIYALARI - Joʻrayeva Nozigul Mehriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Janubiy Koreya eksportga yo‘naltirilgan yetakchi iqtisodiyotlardan biri bo‘lib, uning global savdosida kichik va o‘rta korxonalar asosiy rol o‘ynaydi. Ushbu maqola Janubiy Koreyaning kichik va o‘rta biznes korxonalariga xalqaro bozorlarga muvaffaqiyatli chiqish imkonini bergan strategiyalar tahliliga bag‘ishlangan. Tadqiqot davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash dasturlari, global ta’minot zanjirlariga integratsiyalashuv mexanizmlari va kompaniyalarning innovatsion faoliyatini o‘rganishga asoslangan. Moliyaviy rag‘batlantirish, eksport xatarlarini sug‘urtalash va savdo tashkilotlari orqali ilgari surish kabi hukumat tashabbuslarining roliga alohida e’tibor qaratilmoqda. Shuningdek, texnologik raqobatbardoshlik omillari, raqamlashtirish va ishlab chiqarish usullarini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari boshqa mamlakatlarda eksport strategiyalarini ishlab chiqishda foydali bo‘lishi mumkin.