GLOBALIZATSIYA JARAYONIDA O‘ZBEK TILIGA KIRIB KELGAN SO‘ZLARNING O‘RNI - Bobokulova Ruxshona Giyos qizi; Yusupov Sardor Shodi o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada biz chetdan kirib kelgan so‘zlarning o‘zbek tili leksikasidagi o‘rni, sabablari va ularning ijobiy va salbiy jihatlarini tahlil qilamiz. Ma’lumki, dunyo hamjamiyati hozirgi paytda globallashuv va integratsiya jarayonini boshdan kechirmoqda. Texnologiyalarning rivojlanishi orqali har bir tilning leksikasida o‘zgarishlar kelib chiqishiga sabab bo‘lmoqda. Shu jumladan, o‘zbek tilida ham bunday so‘zlarning kirib kelishi kuzatilmoqda. Maqolada bunday jihatlar misollar asosida ko‘rsatib o‘tildi.