BIZ KO‘RA OLMAGAN SAMARQAND: SHO‘ROLAR DAVRIDA BUZIB TASHLANGAN MINORALAR VA MADRASALAR XARITASI - Toshto’xtayeva Fotima Muzaffar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Samarqand shahrining XX asrning birinchi yarmi, ayniqsa, Sho‘rolar (Sovet) davridagi me’moriy qiyofasining o‘zgarishi tahlil qilinadi. Maqolada "shaharsozlikni modernizatsiya qilish" bahonasida buzib tashlangan, bugungi kunda faqat fotosuratlar va arxiv hujjatlarida qolgan noyob madrasalar, minoralar va masjidlar haqida ma’lumot beriladi.