MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA O‘YIN TEXNOLOGIYALARI ORQALI BOLALARNING BILIM VA TARBIYAVIY MALAKALARINI RIVOJLANTIRISH - Turanova Nabira To‘layevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tizimida ta’limiy o‘yinlardan samarali foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. O‘yin faoliyatining bolalarning bilish faolligi, ijtimoiylashuvi, nutqiy rivoji va axloqiy sifatlarini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’limiy o‘yin turlari hamda ularni mashg‘ulotlarga integratsiya qilish tamoyillari asoslab beriladi.