FAYNBERG ASARLARIDA TOSHKENTNING ME’MORIY VA MADANIY OBRAZLARI - Shukurova Namuna Hasanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada Aleksandr Faynberg asarlarida Toshkent shahrining me’moriy va madaniy obrazlari badiiy jihatdan tahlil qilinadi. Shoir she’riyatida tarixiy obidalar, zamonaviy inshootlar hamda milliy madaniyat unsurlarining tasviri o‘rganiladi. Faynberg ijodida Toshkent nafaqat shahar manzarasi, balki ma’naviy va madaniy timsol sifatida talqin etiladi.