MATALLARNING NOMINATIV-OBRAZLI FUNKSIYASI VA ULARNING JANRIY XUSUSIYATLARI - Tolibova Nodira Nosirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada paremiologik birliklarning o‘ziga xos janri bo‘lmish matallarning lisoniy tabiati tadqiq etiladi. Maqollardan farqli o‘laroq, matallarning tugallanmagan fikrni ifodalashi, ularning narsa va hodisalarni obrazli nomlash (nominativ) funksiyasi hamda diskursdagi ekspressiv imkoniyatlari o‘zbek va ingliz tillari misolida tahlil qilinadi.