ZAMONAVIY KUTUBXONALARDA ELEKTRON KATALOG TIZIMLARINING AHAMIYATI - Ermetova Dilorom (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy kutubxona faoliyatida elektron katalog tizimlarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining rivojlanishi natijasida kutubxona xizmatlari ham yangi bosqichga ko‘tarilmoqda. Elektron kataloglar kitobxonlarga axborotni tezkor topish imkonini yaratadi hamda kutubxona fondini samarali boshqarishga yordam beradi. Maqolada elektron kataloglashtirish jarayoni, uning afzalliklari va kutubxona faoliyatidagi roli haqida ilmiy tahlil berilgan.