O‘ZBEKISTON BANK TIZIMIDA AKKREDITIV VA FACTORING XIZMATLARINING O‘RNI - Sa'dullayev Abdurahmon Nurilla oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy ishda O‘zbekiston bank tizimida akkreditiv va factoring xizmatlarining iqtisodiy ahamiyati hamda ularning xalqaro savdo operatsiyalarida to‘lov xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida akkreditiv va factoring operatsiyalarining nazariy asoslari, ularning bank tizimidagi roli va tashqi savdo faoliyatini rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu moliyaviy instrumentlarning eksport-import operatsiyalaridagi risklarni kamaytirishdagi ahamiyati yoritilib, O‘zbekiston bank tizimida ushbu xizmatlarni yanada rivojlantirish bo‘yicha takliflar berilgan.