O‘ZBEKISTON BANK TIZIMIDA EKSPORT-IMPORT KREDITLASH XIZMATLARI VA XALQARO SAVDODA MOLIYAVIY BARQARORLIKNI TA’MINLASH - Sa'dullayev Abdurahmon Nurilla oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy ishda O‘zbekiston bank tizimida eksport-import kreditlash xizmatlarining iqtisodiy ahamiyati va xalqaro savdoda moliyaviy barqarorlikni ta’minlashdagi roli tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida banklar tomonidan taqdim etiladigan kreditlash mexanizmlari, ularning eksport va import operatsiyalarini moliyalashtirishdagi afzalliklari, shuningdek, ushbu xizmatlar orqali yuzaga keladigan moliyaviy risklar va ularni kamaytirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Ishda O‘zbekiston bank tizimida kreditlash xizmatlarini rivojlantirish istiqbollari, zamonaviy raqamli texnologiyalarni joriy etish, xalqaro banklar bilan hamkorlikni kengaytirish va kichik hamda o‘rta biznes subyektlarini moliyaviy qo‘llab-quvvatlash masalalari tahlil qilinadi.