HARBIY KASB – JAMIYAT XAVFSIZLIGI VA VATAN HIMOYASINING MUHIM OMILI - Toshbekov Oxunjon Rasuljonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada harbiy kasbning jamiyat barqarorligi va milliy xavfsizlikni ta’minlashdagi konseptual ahamiyati, shuningdek, uning zamonaviy texnologiyalar bilan transformatsiyalashuvi keng tahlil qilingan. Globallashuv, axborot xurujlari va gibrid tahdidlar kuchaygan bir davrda Vatan himoyasi an’anaviy qurolli mudofaadan tashqari, kibermakon, murakkab harbiy-kommunikatsiya texnologiyalari, sun’iy intellekt va apparat-dasturiy majmualarning xavfsizligigacha kengaygani ilmiy asoslangan. Maqolada davlat xavfsizligi va jamiyat tinchligini ta’minlashda yuksak intellektual salohiyatga ega harbiy mutaxassislarning o’rni alohida yoritilgan.