“YANGI O‘ZBEKISTON TARAQQIYOT STRATEGIYASI SHAROITIDA XIZMAT KO‘RSATISH SOHASI TARMOQLARINI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION VA IQTISODIY MEXANIZMLARI” - Xalikova Lola Nazarovna; Eshqo‘ziyev Adhambek Mamadali o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiyа: Ushbu ilmiy maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi sharoitida xizmat ko‘rsatish sohasi tarmoqlarini rivojlantirishning nazariy asoslari hamda innovatsion va iqtisodiy mexanizmlari tadqiq etilgan. Tadqiqot jarayonida xizmat ko‘rsatish sohasining milliy iqtisodiyotdagi o‘rni, uning rivojlanish tendensiyalari va iqtisodiy samaradorligiga ta’sir etuvchi omillar ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, 2022–2025 yillar bo‘yicha statistik ma’lumotlar asosida xizmat ko‘rsatish sohalari hajmining o‘sish dinamikasi baholangan hamda ushbu sohaning iqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati aniqlangan.