NUTQ MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH VA DAVLAT TILIDA ISH YURITISH METODIKASI - Abduraimova Marhabo Oʻtkir qizi; Tursunqulova Aziza Xayrulla qizi; Sharipova Marjona Akram qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nutq madaniyatini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari hamda davlat tilida ish yuritish metodikasi tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida nutq madaniyatini rivojlantirish usullari, rasmiy hujjatlar bilan ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish hamda o‘quvchilarda davlat tiliga hurmatni oshirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, nutq madaniyatini rivojlantirishda interaktiv metodlar va amaliy mashg‘ulotlar muhim ahamiyatga ega ekanligi aniqlangan.