TABIAT MUZEYLARINING EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI - Maxmudova Nodira Abduvoxit qizi; Tashpulatova Dilfuza Xidayevna; Shernazarov Zokirjon Shahobiddin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Tabiat muzeylari — tabiatni o‘rgatish, muhofaza qilish va jamiyatda ekologik ongni shakllantirish uchun muhim institutdir. Ushbu maqolada tabiat muzeylarining ekologik madaniyatni shakllantirishdagi o‘rni, uning mexanizmlari, amaliy tajribalari va muammolari tahlil qilinadi. Tabiat muzeylari orqali ekologik bilim berish, jamiyatda mas’uliyatli munosabatni rag‘batlantirish va barqaror rivojlanishning madaniy omillarini mustahkamlash jarayonlari ko‘rib chiqiladi.