VIRTUAL TAHDIDLAR VA YOSHLAR MA’NAVIY XAVFSIZLIGI - To’laganova Go’zal Xotam qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada virtual tahdidlarning yoshlar ma’naviy dunyosiga ko‘rsatadigan ta’siri hamda ularning ma’naviy xavfsizligini ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar va internet tarmog‘ining jadal rivojlanishi natijasida yoshlar hayotida virtual makonning o‘rni tobora ortib bormoqda. Shu bilan birga, internet va ijtimoiy tarmoqlar orqali turli zararli axborotlar, g‘oyaviy xurujlar, yolg‘on ma’lumotlar va salbiy kontentlarning tarqalishi yoshlarning ongiga va dunyoqarashiga ma’lum darajada ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Maqolada virtual tahdidlarning mazmun-mohiyati, ularning yoshlar ongiga salbiy ta’siri hamda bunday tahdidlardan himoyalanish yo‘llari yoritib beriladi. Shuningdek, yoshlarning ma’naviy immunitetini mustahkamlash, ularni axborot makonida mustaqil va tanqidiy fikrlashga o‘rgatish, milliy va umuminsoniy qadriyatlarga hurmat ruhida tarbiyalashning ahamiyati tahlil qilinadi. Bunda oila, ta’lim muassasalari va jamiyatning hamkorligi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqola yoshlarni virtual tahdidlardan himoya qilish orqali ularning ma’naviy xavfsizligini ta’minlash masalalariga bag‘ishlangan.