AKADEMIK OLIMA – XADICHA SULAYMONOVA ILK O‘ZBEK HUQUQSHUNOS AYOLI - Xakimxo‘jayeva Sevdo Kamol qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqola Oʻzbekistonda huquqshunoslik fanining shakllanishi va rivojida muhim oʻrin tutgan ilk oʻzbek huquqshunos ayol — Xadicha Sulaymonovaning hayoti, ilmiy merosi hamda ijtimoiy-huquqiy faoliyatini tahlil qilishga bagʻishlanadi. Olimaning yuridik ta’lim, ayniqsa, sud-huquq, Adliya tizimidagi faoliayati, huquqiy ong va huquqiy madaniyatni yuksaltirishga qaratilgan tashabbuslari hamda ayollarning ilm-fan va huquq sohasidagi faolligini oshirish borasidagi faoliyati ilmiy manbalar asosida yoritiladi.