TASHQI MUHIT TA’SIROTLARI NATIJASIDA KELIB CHIQQAN SHOSHILINCH HOLATLARDA BOLAGA BIRINCHI YORDAM KO‘RSATISH. - Abdullaeva Gulxumorxon Qodirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Tashqi muhit ta’sirlari (issiq/sovuq, jarohat, zaharlanish) natijasida bolaga birinchi yordam ko‘rsatishda eng muhimi — xotirjamlik, tezkorlik va xavfsizlikni ta’minlashdir. Tana haroratini me’yorlashtirish, jarohatni tozalash va zudlik bilan shifokor chaqirish zarur. Sun’iy nafas berish yoki qon to‘xtatish kabi hayotiy choralarni vaziyatga qarab darhol boshlang.