JISMLARNING ERKIN TUSHISHI BO’YICHA ANIMATSIYALAR YARATISHNI O’QITISH METODIKASI - Mamasoliya Ruxshona; B. I. Xamdamov (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu maqola jismlarning erkin tushishi bo‘yicha animatsiyalar yaratish jarayonini o‘rganish va o‘qitish metodikasini yoritadi. Animatsiyalar orqali jismning erkin tushishi tushunchasi vizual tarzda tushuntirilib, talabalarda tushunishni chuqurlashtirish maqsad qilingan. Maqolada jarayonni bosqichma-bosqich tashkil etish, zamonaviy dasturiy vositalardan foydalanish va interaktiv o‘quv metodlari ko‘rsatib o‘tilgan. Natijada, animatsiyalar yordamida Fanlarni qiyin tushunarli qismlari o‘zlashtirilishini samarali oshirish mumkinligi ta’kidlanadi.