AUTIZM SPEKTR BUZILISHINING KELIB CHIQISHI, BELGILARI VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Berdiqulova Mahbuba; Toshboyeva Bahoroy (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada autism spektr buzilishining kelib chiqish sabablari ,asosiy belgilari hamda uni aniqlash va korreksiyalashda qo`llanilayotgan zamonaviy yondashuvlar yoritilgan.Autizmning biologik va psixologik omillari tahlil qilinib ,ijtimoiy muloqot ,nutq va xulq-atvorda namoyon bo`ladigan xususiyatlar ko`rib chiqilgan.Shuningdek ,erta tashxis,individual psixologik yondashuv va zamonaviy terapevtik usullarning ahamiyati asoslab berilgan.