ILM-FAN TEXNOLOGIYALARI ARTERIAL GIPEREMIYA MOHIYATI, ASOSIY MUAMMOLARI VA UNING OLDINI OLISH. - Qalandarova Zuhra Otaxon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada arterial giperemiyaning etiologiyasi,patogenezi,klinik belgilari hamda zamonaviy davolash va profilaktika choralari ilmiy jihatdan yoritilgan.Mavzu bo’yicha ilmiy adabiyotlar tahlili va nazariy malumotlarni qiyosiy o’rganish usullaridan foydalanildi.Arterial giperemiya qon tomirlar kengayishi natijasida to’qimalarga qon oqimi ortishi bilan namoyon bo’lishi aniqlandi.Shuningdek,uning fiziologik va patologik turlari mavjudligi hamda klinik belgilari tahlil qilindi.Arteial Giperemiya organizmda moslashuvchanlik jarayoni sifatida yoki kasallik belgisi sifatida namoyon bo’lishi mumkin.Olingan malumotlar tibbiy amaliyotda tashxis qo’yish va davolashda muhim ahamiyat kasb etadi.