SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA BIZNES JARAYONLARINI AVTOMATLASHTIRISH - Yaxshimurodova Qutlubeka Hamza qizi; Xasanova Parizoda Nodir qizi; Dilmurodov Zuhriddin Dustmurod o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining biznes jarayonlarini avtomatlashtirishdagi ahamiyati, uning zamonaviy korxonalar faoliyatiga ta’siri va samaradorligini oshirishdagi roli tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalarning rivojlanishi natijasida biznes muhitida katta o‘zgarishlar yuz bermoqda. Ayniqsa sun’iy intellekt tizimlari korxonalar faoliyatini optimallashtirish, qaror qabul qilish jarayonlarini tezlashtirish hamda inson omilidan kelib chiqadigan xatolarni kamaytirishda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada sun’iy intellekt asosidagi avtomatlashtirish texnologiyalarining asosiy yo‘nalishlari, ularning afzalliklari va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari ko‘rib chiqiladi.