ZAMONAVIY DASTURCHILIK VA UNING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - QAHHOROVA NILUFAR QODIR QIZI; SHAHLO ULASHEVA (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy dasturchilik sohasining rivojlanish bosqichlari, asosiy yo‘nalishlari hamda bugungi kundagi dolzarb texnologiyalar tahlil qilinadi. Xususan, sun’iy intellekt, veb-dasturlash, mobil ilovalar yaratish, ochiq kodli platformalar va bulutli texnologiyalarning dasturchilik sohasiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, dasturchi kasbining mehnat bozoridagi o‘rni va istiqbollari haqida fikr yuritiladi.