MAKTABDA IQTIDORLI VA QOBILIYATLI OʻQUVCHILARNI ANIQLASHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Xudoyberdiyeva Komila Xayrullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktabda iqtidorli va qobiliyatli o‘quvchilarni aniqlashning psixologik usullari hamda ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Iqtidorli o‘quvchilarni aniqlash va ularning qobiliyatlarini rivojlantirish zamonaviy ta’lim tizimining muhim vazifalaridan biri hisoblanadi. Maqolada iqtidorli o‘quvchilarning psixologik xususiyatlari, ularni aniqlashda qo‘llaniladigan kuzatish, suhbat, psixologik testlar va diagnostik metodlarning o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, maktab psixologi, pedagog va ota-onalarning hamkorligi orqali o‘quvchilarning qobiliyatlarini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqilgan.