TUT IPAK QURTINI URUG’INI O’Z VAQTIDA JONLANTIRISH - MO‘L VA SIFATLI PILLA HOSILI GAROVI - M.Xushmurodov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tezisda Ipak qurti urug‘ini jonlantirishga qo‘yish muddatlari va ularning pilla hosiliga ta’siri haqidagi ma’lumotlar keltirilgan. Ahamiyati jihatidan ushbu jarayon muhim bo‘lganligi sababli O‘zbekistonda xususan Surxondaryo viloyati sharoitiga urug‘larni to‘g‘ri vaqtda jonlantirishga qo‘yishning pilla sifatiga hamda miqdoriga qay darajada ta’sir qilishi to‘g‘risida bayon etilgan.