ZAMONAVIY TA’LIM VA YOSHLARNING MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYASIDA XALQARO TAJRIBALAR - Berdiqulova Mahbuba Erkinjanovna; Abduqahhorova Muzamilaxon Xasanjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida zamonaviy ta’lim tizimining yoshlar ma’naviy-axloqiy qiyofasini shakllantirishdagi transformatsion roli tadqiq etiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi rivojlangan xorijiy mamlakatlarning (AQSH, Yaponiya, Finlyandiya va Janubiy Koreya) ta’limiy modellarini qiyosiy tahlil qilish orqali yoshlar tarbiyasining samarali mexanizmlarini aniqlashdan iborat. Maqolada intellektual salohiyat va axloqiy fazilatlar uyg‘unligini ta’minlashda xalqaro standartlarning milliy pedagogik an’analar bilan integratsiyalashuvi masalalari falsafiy va pedagogik nuqtayi nazardan asoslab berilgan. Tadqiqot natijasida “ma’naviy immunitet”ni mustahkamlashga qaratilgan innovatsion ta’limiy strategiyalar taklif etilgan.