AVTOMOBILLARGA SIQILGAN GAZ USKUNALARINI OʻRNATISHDA YASHIL IQTISODIYOT SHAROITINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - U.Sh. Muxammadiyev; R.Pardayev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada avtomobillarga siqilgan gaz (CNG) uskunalarini o‘rnatish jarayonida yashil iqtisodiyot tamoyillarini qo‘llashning ahamiyati va istiqbollari yoritilgan. Avtomobillarda siqilgan gazdan foydalanish nafaqat yonilg‘i sarfini kamaytiradi, balki chiqindi gazlar hajmini sezilarli darajada qisqartirib, atrof- muhitni muhofaza qilishga xizmat qiladi.