GAZ SAMARADORLIGI KO‘RSATKICHLARINI YAXSHILASH KONSEPSIYASI SILINDRLI TRANSPORT VOSITALARIDA - U.Sh. Muxammadiyev; E.O‘rinov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada silindrli ichki yonuv dvigatellari bilan jihozlangan transport vositalarida gaz (yonilg‘i) samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Yonilg‘i sarfini kamaytirish, dvigatelning foydali ish koeffitsiyentini oshirish hamda ekologik ko‘rsatkichlarni yaxshilashga qaratilgan zamonaviy texnologiyalar va yechimlar ko‘rib chiqiladi.