O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA OLMOSH SO‘Z TURKUMINING O‘RGANILISHI - Karimova Farida Dilshod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tilshunosligida olmosh so‘z turkumi o‘rganilishi ko‘rib chiqilgan. Olmoshlar gap tarkibida sub’ekt va ob’ektlarni aniqlash, ularning o‘rnini almashtirish hamda grammatik aloqalarni ifodalashda muhim vazifani bajaradi. Maqolada olmoshlarning turlari, ularning ishlatilish xususiyatlari va o‘zbek tilidagi grammatik o‘ziga xosligi batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, olmoshlarni o‘rganishning tilshunoslikdagi ahamiyati va amaliy qo‘llanilishi ham ta’kidlangan.