ZAMONAVIY TA’LIMDA TEXNOLOGIYALARNING O’RNI - Berdiqulova Mahbuba; Rahmonnazarova Saodat (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada zamonaviy taʼlim tizimida texnologiyalarning o’rni va ahamiyati keng yoritilgan. Xususan, axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining taʼlim jarayoniga kirib kelishi, o’qitish usullarini takomillashtirishdagi roli hamda o‘quvchilarning bilim olish samaradorligiga taʼsiri tahlil qilingan. Maqolada kompyuterlar, internet tarmog‘i, interaktiv vositalar va onlayn platformalarning taʼlimdagi qo‘llanilishi misollar asosida ko‘rib chiqilgan.Shuningdek, masofaviy taʼlimning rivojlanishi, uning afzalliklari va imkoniyatlari haqida fikr yuritilgan. Texnologiyalar yordamida o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, izlanish va o‘z ustida ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari ham yoritilgan. Shu bilan birga, texnologiyalardan foydalanishda yuzaga keladigan ayrim muammolar, jumladan, texnik taʼminotning yetarli emasligi va raqamli savodxonlik darajasi bilan bog‘liq kamchiliklar ham tahlil qiling.