ISHSIZLIK MUAMMOSI VA YOSHLAR BANDLIGI - Berdiqulova Mahbuba; Baxromova Marjona (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada yoshlar o‘rtasidagi ishsizlik muammosi hamda ularning bandligini ta’minlash masalalari ilmiy tahlil qilinadi. Ishsizlikning asosiy sabablari sifatida ta’lim tizimi va mehnat bozori o‘rtasidagi nomutanosiblik, amaliy ko‘nikmalar yetishmasligi, ish o‘rinlarining cheklanganligi hamda yoshlarning kasb tanlashdagi xatolari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada yoshlar bandligini oshirishga qaratilgan samarali mexanizmlar, jumladan, dual ta’lim tizimini rivojlantirish, tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash, yangi ish o‘rinlari yaratish va kasb-hunar o‘rganishni kengaytirish masalalari yoritiladi. Tadqiqot natijalari yoshlar bandligini ta’minlash ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlashda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.