NOSTANDART MASALA TUSHUNCHASI - K.Ismoilov; S.N’matjonova; Dehqonov Xojakbar (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada nostandart masala tushunchasining mazmun-mohiyati ochib berilgan hamda ularning standart masalalardan farqli jihatlari yoritilgan. Turli misollar asosida nostandart masalalarni yechish jarayonida ularni standart masalalarga keltirish yoki bir nechta sodda masalalarga ajratish usullari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, nostandart masalalarning o‘quvchilarda mantiqiy fikrlash, tahlil qilish va muammoli vaziyatlardan chiqish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati asoslab berilgan.