O‘ZBEK HIKOYALARIDA KINOYANING IFODALANISHI - E.Ibragimova; G.Muhammadjonova (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada o‘zbek hikoyalarida kinoya hodisasining badiiy nutqdagi ifodalanish xususiyatlari, kinoyaning badiiy tasvir vositalaridan biri sifatida muallifning voqelikka nisbatan subyektiv munosabatini yashirin tarzda ifodalashga xizmat qilishi, kinoyaning badiiy tasvir vositasi sifatida o‘rganilishi, o‘zbek tilshunosligida ushbu hodisanining leksik, morfologik va sintaktik vositalar orqali ifodalanishi, shuningdek, o‘zbek hikoyachiligida kinoyaning badiiy-estetik vazifalari xususida fikr yuritilgan.