VADUD MAHMUDNING CHOʻLPON IJODIGA MUNOSABATI - Nigoraxon Tursunova Jahongir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek adabiy tanqidchiligining muhim vakillaridan biri — Vadud Mahmudning adabiy-tanqidiy qarashlari tahlil qilinadi. Xususan, tanqidchining Choʻlpon ijodiga bo‘lgan munosabati hamda uni zamondoshi sifatida baholashdagi yondashuvi ilmiy asosda yoritiladi. Uning ilmiy-nazariy qarashlari, tanqidchilik uslubi va adabiy jarayonni baholashdagi o’ziga xos yondashuvlari ilmiy asosda yoritiladi.