STRESS VA IJTIMOIY-PEDAGOGIK MOSLASHUV: TALABALARDA STRESSNI KAMAYTIRISHNING PEDAGOGIK USULLARI - Nazarova Nigora Ravshanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada talabalarda stress holatlari va ularning ijtimoiy-pedagogik moslashuv jarayoniga ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqotda mentorlik tizimi va pedagogik qo‘llab-quvvatlash talabalarda stressni kamaytirish omili sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari talabalarning ta’lim muhitiga moslashuvi jarayonida mentorlik faoliyati va interfaol pedagogik metodlar muhim rol o‘ynashini ko‘rsatadi. Ushbu yondashuvlar talabalarning psixologik barqarorligini oshirishga hamda o‘quv jarayonidagi samaradorlikni kuchaytirishga xizmat qiladi.