KASBIY TA’LIM TASHKILOTLARI O’QUVCHILARIDA IJTIMOIY- HUQUQIY KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHINING PSIXOLOGIK MEXANIZIMLARI - ZULXAYDAROVA FERUZA UMARALI QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya Ushbu maqolada kasbiy ta’lim tashkilotlari o‘quvchilarida ijtimoiy-huquqiy kompetentlikni rivojlantirishning psixologik mexanizmlari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida shaxsning huquqiy ongi, ijtimoiy mas’uliyati hamda fuqarolik pozitsiyasini shakllantirish muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning huquqiy bilimlari, ijtimoiy faolligi va motivatsiyasi o‘rganilib, pedagogik ta’sir, ijtimoiy muhit hamda psixologik yondashuvlar orqali ijtimoiy- huquqiy kompetentlikni rivojlantirishning samarali usullari tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari kasbiy ta’lim tizimida o‘quvchilarning huquqiy madaniyatini rivojlantirish, shaxsiy kamolotini qo‘llab-quvvatlash va ularni jamiyat hayotida faol ishtirok etishga tayyorlashga xizmat qiladi