AVTOMOBILLARNING ELEKTRON JIHOZLARI - Tajaddinov Amanbay Kuchkarovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Hozirgi kunda avtomobil sanoatining rivojlanishi va texnologik taraqqiyoti natijasida avtomobillar tarkibida elektron jihozlar muhim ahamiyat kasb etib bormoqda. Avtomobil sanoatining taraqqiyoti zamonaviy jamiyat ehtiyojlari va yo‘l-transport vositalarini ishonchli, xavfsiz va qulay boshqarish talablaridan kelib chiqmoqda. Shu bois, har bir avtomobil zamonaviy elektron boshqaruv tizimlari, diagnostika vositalari, xavfsizlik va qulaylik uchun mo‘ljallangan turli xil elektron qurilmalar bilan ta’minlangan. Mazkur maqolada avtomobillarning elektron jihozlari, ularning turlari, asosiy funksiyalari va ahamiyati haqida so‘z yuritiladi.