FUTBOLDA O‘YIN AMPLUASINING SPORT TAYYORGARLIGIGA TA’SIRI - XAYRULLOYEV BAHODIR LUTFULLO OʻGʻLI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqola futbolda o‘yin ampluasining sportchilarning tayyorgarligiga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda har bir ampluaning jismoniy, texnik va taktik tayyorgarlikka ta’siri, shuningdek o‘yin davomida talab etiladigan harakatlar va funksional qobiliyatlar tahlil qilingan. Ayrim e’tibor individual xususiyatlar va murabbiylar tomonidan amalga oshiriladigan tayyorgarlik jarayoniga qaratilgan.