YOSHLARNI VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASHDA TARIXIY XOTIRANING ROLI VA UNI TARG‘IBOT QILISHNING YO‘NALISHLARI - Saparov Bobir Xudayberdievich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yoshlarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalashda tarixiy xotiraning ahamiyati tahlil qilinadi. Tarixiy xotira nafaqat milliy o‘zlikni anglash, balki yoshlarda mas’uliyat, g‘urur va Vatanga bo‘lgan sadoqatni shakllantirish vositasi sifatida qaraladi. Maqolada tarixiy xotirani targʻib qilishning samarali yoʻnalishlari, jumladan, ta’lim tizimidagi innovatsion yondashuvlar, ommaviy axborot vositalaridan foydalanish, tarixiy joylar va muzeylarga ekskursiyalar tashkil etish kabi usullar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish orqali yoshlarning jismoniy va ma’naviy rivojlanishini ta’minlashda tarixiy qadriyatlarning roli o‘rganiladi. Maqola yoshlar tarbiyasida tarixiy xotira va sog‘lom hayot tamoyillari uyg‘unligini ta’minlashga qaratilgan tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.